top of page
Logo Annet Eggink Mediation

Wat is mediation

Het regelen van je scheiding? Een conflict met een leidinggevende? Discussies in de familie over de zorgverdeling? Ruzie met de buurman over een boom? Allemaal situaties waar je graag een oplossing voor wilt hebben. Mediation helpt hierbij.

Bemiddeling

Mediation is een vorm van bemiddeling waarbij je samen met de andere partij en de mediator zoekt naar een duurzame oplossing voor een conflict. De mediator is een neutrale bemiddelaar die ervoor zorgt dat jullie tot een oplossing komen waar jullie beiden tevreden mee zijn.

Luisteren

Waarschijnlijk herken je het: stress, wantrouwen, boosheid, verdriet, onzekerheid en gebrekkige communicatie, als je in een conflictsituatie terecht gekomen bent. Allemaal emoties die ervoor kunnen zorgen dat je elkaar niet meer begrijpt. Miscommunicatie is de grootste veroorzaker van conflicten, terwijl mensen vaak handelen vanuit hun beste bedoelingen. Respectvol met elkaar om blijven gaan, gaat niet altijd vanzelf. Mediation zorgt ervoor dat jullie weer met elkaar in gesprek komen en echt naar elkaar luisteren. Nu en in de toekomst. De mediator zorgt voor ruimte in het gesprek zodat ieder zich kan richten op de eigen behoeften en die aan de ander kan uitspreken. Vervolgens kunnen jullie naar oplossingen zoeken die bevredigend zijn voor beide partijen.

Waar conflicten eindigen en gesprekken starten

"

Wanneer mediation

Voordelen mediation

Mediation kan ingezet worden:

De voordelen van mediation zijn:

bij alle soorten conflicten, bijvoorbeeld bij:

het regelen van een scheiding;

een conflict met een collega of leidinggevende;

een geschil met de buren;

oneindigheid binnen de familie.

in situaties waarbij je de relatie met de andere partij wilt behouden voor de toekomst of juist op een goede manier wilt afsluiten;

als jullie beiden gemotiveerd zijn om samen tot een oplossing te komen;

je een oplossing voor een conflict wilt zonder tussenkomst van een rechter.

een oplossing die het beste bij jullie persoonlijke situatie past (maatwerk);

op korte termijn duidelijkheid;

het verbeteren van onderlinge communicatie;

een relatie op een goede manier afsluiten of verbeteren door verbeterde communicatie;

een oplossing voor de lange termijn;

een betaalbare oplossing t.o.v. een gerechtelijke procedure.

Wat mag je van een mediator verwachten

Een mediator is onafhankelijk, oordeelt niet, is transparant en fungeert als bemiddelaar tussen beide partijen. Een mediator is een specialist in het begeleiden van gesprekken. Uiteraard is alles wat er besproken wordt vertrouwelijk. De mediator zet alle afspraken volledig en duidelijk op papier. In het geval van een scheiding regel ik alle praktische, juridische en financiële zaken die nodig zijn voor de scheiding.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van mediation, of een gratis kennismakingsgesprek? Neem dan contact met mij op.

Annet Eggink Mediation Scheidingsmediator
bottom of page