top of page
Logo Annet Eggink Mediation

Arbeidsconflict

Conflicten brengen veel emoties met zich mee. Je werkplezier vermindert. En dat is jammer, want je brengt een groot deel van je tijd door op je werk. Mensen die met plezier naar hun werk gaan zijn gelukkiger en productiever. Als je te maken hebt met een arbeidsconflict, dan helpt mediation de onderlinge relatie te verbeteren en de onenigheid op te lossen.

Wat ik voor jullie kan betekenen

Door mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven heb ik veel conflictsituaties op de werkvloer van dichtbij meegemaakt en ervaren wat dit veroorzaakt bij medewerkers en het bedrijf. Door te luisteren, vragen te stellen en een spiegel voor te houden, zorg ik dat onderling begrip ontstaat. Ik help jullie in het maken van afspraken voor de toekomst die passen bij jullie en bij de werksituatie.

Gevolgen conflict

Waar mensen zijn, zijn conflicten. Ieder mens reageert anders op bepaalde situaties en uit zich anders. Conflicten op de werkvloer lijken vaak moeilijk op te lossen. De gevolgen hiervan zijn groot. Denk aan ziekteverzuim, verloop, verstoorde werksfeer en in sommige gevallen zelfs rechtszaken. Arbeidsconflicten kosten veel tijd, energie en geld. Bij een beginnend conflict is het verstandig zo snel mogelijk een arbeidsmediator in te schakelen, om verdere escalatie te voorkomen.

Annet Eggink Mediation Mediation Arbeidsconflict

Voor wie

Arbeidsmediation biedt uitkomst voor iedereen binnen een organisatie die bereid is te werken aan een gezamenlijke oplossing. Dit geldt voor medewerkers onderling, leidinggevenden onderling of tussen een medewerker en leidinggevende. Van belang is dat jullie beiden gemotiveerd zijn om tot een oplossing te komen.

Uitkomst

Onze gesprekken zijn gericht op het oplossen van het geschil en herstel van de relatie. Vaak is het mogelijk na de mediation weer samen te werken. Het komt ook voor dat jullie tot de conclusie komen dat het beter is om afscheid van elkaar te nemen. Tijdens het traject maken we hier met elkaar goede afspraken over. Dit voorkomt vervelende en langslepende rechtszaken en zo kunnen jullie op een goede manier de arbeidsrelatie beëindigen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van mediation, of een gratis kennismakingsgesprek? Neem dan contact met mij op.

bottom of page