top of page
Logo Annet Eggink Mediation

Tarief

Bij scheidingen werk ik zowel met een vast uurtarief als met pakketprijzen. Afhankelijk van jullie situatie en jullie wensen kijken we wat het beste aansluit. Bij arbeidsmediations en andere type mediations werk ik met een vast uurtarief.

Eventuele aanvullende kosten zoals reiskosten en kosten van de advocaat voor het indienen van een echtscheidingsconvenant, worden apart in rekening gebracht. Sommige rechtsbijstandsverzekeringen vergoeden mediation. Informeer bij je verzekeraar of je hiervoor in aanmerking komt. In dat geval werk ik graag met je verzekeraar samen. Ook kan het zijn dat je in aanmerking komt voor subsidie, een zogenaamde ‘toevoeging’. In het kosteloze kennismakingsgesprek licht ik graag mijn tarief toe en bekijken we of je recht hebt op een eventuele toevoeging.

Subsidieregeling

Kosten mogen nooit een belemmering vormen voor het gebruik maken van mediation. Afhankelijk van je fiscaal jaarinkomen en vermogen kun je in aanmerking komen voor een subsidieregeling (zogenaamde ‘toevoeging’).

 

Wanneer het verzamelinkomen lager is dan 44.000,- EUR bruto per jaar (voor gehuwden, samenwonenden en éénoudergezinnen) of 31.100,- EUR bruto per jaar (voor alleenstaanden), kom je in aanmerking voor zo'n toevoeging. Een subsidie kan ertoe leiden dat je niet meer dan 61,- EUR of 121,- EUR voor het gehele mediationtraject betaalt. Hierbij wordt gekeken naar het verzamelinkomen van twee jaar geleden.

 

Bij echtscheiding met minderjarige kinderen gelden de inkomensgrenzen voor éénoudergezinnen. Als één van beiden in aanmerking komt voor een toevoeging, betaalt de ander slechts de helft van het gewone uurtarief.

 

Naast het fiscaal jaarinkomen wordt er gekeken naar het eigen vermogen. Indien het totale vermogen hoger is dan 31.747,- EUR per persoon is er geen recht op een toevoeging. Na de scheiding wordt gecontroleerd of er recht was op een toevoeging (resultaatbeoordeling). Voor de resultaatbeoordeling geldt de helft van het heffingsvrij vermogen. Dus na de scheiding mag je vermogen niet met meer dan 18.476 EUR per persoon zijn toegenomen. 

Locatie & openingstijden

De mediationgesprekken vinden plaats op kantoor in Driebergen. Wanneer de voorkeur uitgaat naar een andere locatie, kunnen de gesprekken in overleg elders plaatsvinden. Eventuele aanvullende locatiekosten worden apart in rekening gebracht.

 

De gesprekken vinden in principe onder kantoortijd plaats. In overleg kunnen de gesprekken gepland worden in de avonduren.

Mijn kantoor is geopend en werkt volgens de richtlijnen van het RIVM ten aanzien van het Coronavirus.

Annet Eggink Mediation Mediator Driebergen
bottom of page