top of page
Logo Annet Eggink Mediation

Echtscheiding

Een relatie beëindigen is een emotionele en ingrijpende beslissing die veel gevolgen heeft. Er volgt een periode van verdriet, onzekerheid en zorgen over bijvoorbeeld de kinderen, de woonsituatie en de financiën. Als mediator ontlast ik jullie in deze hectische tijd. Ik help jullie goede afspraken te maken en weer te kijken naar de toekomst.

Wat ik voor jullie kan betekenen

Ik ontzorg jullie met alle praktische, juridische en financiële zaken die nodig zijn voor de scheiding. Zowel mensen die in loondienst zijn als ondernemers kunnen bij mij terecht. Om de scheiding te regelen op de manier die het beste bij jullie past, werken we vanuit jullie wensen en belangen naar afspraken toe. We zorgen samen voor focus op de kinderen en de toekomst. We regelen alles in het tempo dat voor jullie werkt.

Focus op de toekomst
en de oplossing die bij jullie past

"

Annet Eggink Mediation Scheiding regelen

Samen scheiden

Als het besluit is genomen om de relatie te beëindigen is het belangrijk goed met elkaar te blijven communiceren. Dit is nog meer van belang als jullie samen kinderen hebben en beslissingen moeten nemen over de zorg en de opvoeding van de kinderen. Soms is goede communicatie lastig of zelfs niet mogelijk. Ik help jullie weer met elkaar in gesprek te komen. Ik creëer rust en biedt perspectief zodat jullie gezamenlijk afspraken kunnen maken voor de toekomst. Denk hierbij aan het ouderschapsplan, de boedelverdeling en de financiën. Het is belangrijk samen keuzes te maken vanuit jullie persoonlijke wensen en belangen. Zo wordt de kans op frustraties in de toekomst verkleind. Bij een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding wordt veel narigheid en een langdurig traject bij de rechter voorkomen.

Kinderen

Een scheiding heeft grote impact op kinderen. Het belang van de kinderen staat daarom voorop tijdens de mediationgesprekken. Jullie gaan als partners uit elkaar, maar als ouders blijven jullie met elkaar verbonden. Ik begeleid jullie in het afsluiten van de relatie als partners. Zo kunnen jullie samen, als ouders, een goede relatie behouden voor de kinderen. Voor kinderen is het belangrijk om hun verhaal te kunnen doen en vragen te kunnen stellen. Als kinderen behoefte hebben aan een gesprek met mij, en jullie stemmen daarmee in, dan is hier altijd gelegenheid voor.

Als jullie gescheiden zijn,
blijven jullie als ouders aan elkaar verbonden

"

Het mediationtraject

Als MfN-registermediator en geaccrediteerd familiemediator begeleid ik jou en je partner efficiënt en op een goede manier bij het beëindigen van jullie relatie. Een scheidingsmediation bestaat gemiddeld uit drie tot vijf gesprekken. Het traject start met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met jullie samen. Tijdens dit eerste gesprek maken we kennis met elkaar, vertel ik jullie alles over mijn werkwijze en kunnen jullie alvast urgente vragen stellen om rust te creëren. Na dit kennismakingsgesprek beslissen jullie of jullie samen met mij willen starten met het mediationtraject.

 

Allereerst werken we aan het herstel van de communicatie. We kijken naar het heden, verleden, maar vooral naar de toekomst. Wat zijn jullie wensen en behoeften? Op basis hiervan maken we afspraken voor de toekomst.

 

Alle praktische, juridische en financiële zaken rondom de scheiding worden gezamenlijk geregeld. Samen stellen we (indien nodig) het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant op. Daarnaast maak ik de alimentatieberekeningen en stel ik de boedelverdeling op. Het verzoek tot echtscheiding moet vervolgens worden ingediend bij de rechtbank. Dit verloopt via een advocaat. Ik zorg voor een compleet dossier en draag dit over aan de advocaat. De scheiding is definitief zodra de rechter de scheiding heeft uitgesproken en deze is ingeschreven bij de gemeente. Ik begeleid jullie tijdens dit hele proces en help jullie met het maken van goede en duidelijke afspraken. Vanzelfsprekend kunnen jullie tijdens het gehele traject met al jullie vragen bij mij terecht.

         E-mail
         contact@annetegginkmediation.nl

         Telefoonnummer
         06-20 85 70 51

         Adres
         Van der Muelenstraat 3
         3971 EA Driebergen-Rijsenburg

Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van mediation, of een gratis kennismakingsgesprek? Neem dan contact met mij op.

bottom of page